15 Aug

The Academic, Anemone en Helena Deland erbij

Met de bevestiging van The Academic, Anemone en Helena Deland is het programma voor London Calling op 26 en 27 oktober bijna compleet. Eerder werden onder andere The Garden, The Chats, Kakkmaddafakka, Hookworms en G Flip bevestigd.

THE ACADEMIC

De vier Ierse schoolvrienden Craig, Dean en de broers Matt en Stephen zijn klaar om de wereld te veroveren met hun aanstekelijke indiepop. Grootse refreinen, stuwende drums, pittige gitaarpartijen, catchy hooks en opgewekte teksten: The Academic weet van elk nummer een hit te maken. De afgelopen paar jaar brachten ze een aantal singles uit welke ondertussen miljoenen keren gestreamd zijn.

ANEMONE

Achter de naam Anemone gaat de Canadese Chloé Soldevila schuil. De jonge zangers vond in de zomer van 2016 haar muzikale vorm dankzij artiesten als Laetitia Sadier en Trish Keenan. Ook werd ze geïnspireerd door psychedelische muziek uit de jaren ’70, alternatieve dance uit de jaren ’90, synthpop, krautrock en italo-disco. Het resulteert in hypnotiserende, zowel Engelstalige als Franstalige pop met catchy hooks, die op het podium gespeeld wordt met vier extra muzikanten.

HELENA DELAND

De uit Montreal, Canada afkomstige Helena Deland maakt persoonlijke liedjes over onvergetelijke momenten uit haar leven. Deland haalt invloeden uit Franse popmuziek uit de jaren ’60, indiefolk en zelfs fuzzrock. Zelf omschrijft ze haar teksten als een collectie van nooit verzonden brieven en de muziek als ‘oprechte pop’. Feminisme is ook een belangrijke peiler in de nummers van Helena. Je hoort het terug op het in vier delen uitgekomen ‘Altogether Unaccompanied’.

TICKETS

Dag- en nachttickets voor vrijdag en zaterdag zijn al verkrijgbaar via deze pagina. Weekendtickets staan gelijk aan de Indiestadpas 2018, die nog te koop is via Ticketmaster. Met de Indiestadpas 2018 kun je ook naar onder andere Blonde Redhead, Indiestadt Festival, Kikagaku Moyo en Van Onderen Festival.

 

 

Deel met je vrienden

Leave a reply