19 Apr

Meer nieuwe namen: Cuco, Close Talker, Emerson Snowe

Vandaag voegen we nog eens een drietal fijne namen toe aan de toch al volle line-up. Het gaat om Cuco, Close Talker en Emerson Snowe. Hiermee is het affiche van London Calling zo goed als compleet en komt de mei-editie steeds scherper in zicht. Ontdek alle dertig bands en artiesten via onze Spotify-playlist en lees verder voor meer informatie.

Cuco

De 20-jarige singer-songwriter Omar Banos treedt op onder de naam Cuco en is keihard bezig met zijn ontluikende carrière als een Mexicaans-Amerikaanse hartenbreker met zijn psychedelische liefdesballades. Hij schoot in één klap in de indiepop-stratosfeer toen hij een video van zichzelf deelde waarop hij het nummer ‘Sleepwalk’ van Santo en Johnny in zijn slaapkamer speelt met de klassieke slide-gitaartechniek. Sindsdien is hij een soort cultfiguur geworden in een alternatieve dimensie van Latin pop, voor fans die aangetrokken worden tot zijn dromerige indiepop en stonerromantiek.

Close Talker

De drie leden van indierockband Close Talker groeiden samen op op de Canadese prairies en zijn al sinds jongs af aan vrienden. De band werd in 2012 opgericht en brengt met regelmaat nieuwe muziek uit. Telkens weer perfectioneert het trio hun geluid: de zware drums, bijzondere gitaargeluiden en opvallende zang lijken steeds beter op elkaar aan te sluiten. Op de nieuwe single ‘Half Past Nine’ klinkt Close Talker zelfverzekerder dan ooit tevoren, en dat belooft veel goeds voor hun show op London Calling.

Emerson Snowe

Emerson Snowe is de creatie van de Australische muzikant Jarrod Mahon. De songwriter maakt psychedelische pop met een charmante, maar ietwat excentrieke inslag. Zijn liedjes werden in een vroeg stadium opgemerkt door Ariel Pink, GUM en King Krule; drie artiesten waar Emerson Snowe niet geheel toevallig groot fan van is. De muzikant werd door bovenstaande acts meegevraagd op uitgebreide tournees en zo verzeilde hij op de radar van de invloedrijke showcasefestivals SXSW en The Great Escape. Met zijn nieuwste single ‘Human’ werd onlangs de komst van zijn debuut-EP aangekondigd.

Eerder werden al onder andere A.A. Bondy, Priests, Tropical Fuck Storm, Still Corners en Tomberlin bekend gemaakt. Kijk hier om te zien wie op welke dag speelt. Heb je één favoriete dag? Dan kun je direct een dagticket bestellen. Vind je beide dagen geweldig? Koop dan een Indiestadpas 2019.

Deel met je vrienden

Leave a reply