06 Jul

London Calling vlamt de nacht in met London’s Burning!

Wanneer het avondprogramma van London Calling ten einde is, vlamt het festival de nacht in met London’s Burning! De eerste namen die de nacht onveilig gaan maken zijn Kakkmaddafakka en The Garden. Losse tickets voor deze nacht zijn direct verkrijgbaar. Ook is London’s Burning toegankelijk voor iedereen met een weekendticket (Indiestadpas 2018) en een dagticket voor vrijdag.

Er kunnen een paar dingen verwarrend zijn aan Kakkmaddafakka. Of het nou de onuitspreekbare bandnaam of het genre-overschrijdende repertoire is. Een ding is zeker: wanneer deze zeskoppige band uit Bergen, Noorwegen op het podium stapt is het direct feest. Met inmiddels vijf albums onder de gordel zijn er genoeg hits te spelen om er een ongeëvenaarde chaos van te maken.

Naar eigen zeggen heeft de Californische tweeling met The Garden hun eigen muziekgenre uitgevonden genaamd ‘Vada Vada’. Zou je het in bestaande genres moeten omschrijven dan neigen de nummers van het duo meer naar lo-fi garagepunk. Fletcher and Wyatt Shears zijn twee opvallende broers: soms gehuld in vrouwenkleren en make-up, soms gehuld in leren jacks en gescheurde jeans. Ze maken korte nummers met voornamelijk enkel drum en bas die er keihard op knallen. Afgelopen maart kwam het knotsgekke album ‘Mirror Might Steal Your Charm’ uit en daarmee zetten ze al een ijzersterke show in Bitterzoet neer.

Deel met je vrienden

Leave a reply