17 Dec

2021 – Talk Show

Het hing natuurlijk al in de lucht: de spanning en anticipatie die werd gevoeld voordat men eindelijk voor het eerst sinds 2 jaar tijd weer naar een London Calling-editie kon. De hele situatie rondom corona zorgde voor drie geannuleerde events. Maar op 29 en 30 oktober kon het. En het gebeurde ook. Misschien ietwat onwennig, maar wat er tijdens het optreden van Talk Show in de kleine zaal gebeurde, was niets minder dan magisch.

Hier kwamen we voor

“Kijk, dit is nou de band waarvoor we vanavond naar Paradiso gekomen zijn. Op voorhand niet veel meer dan een bandnaam in een klein vakje van het blokkenschema, in de praktijk dé band die de hele bovenzaal laat springen.” schrijft 3voor12 na afloop over het optreden.


Foto: Sabrine Braakman

‘Thank you so much!’

“Talk Show maakt postpunk met bas, gitaar en drum als basis, die toch voelt als dancepunk. Dat zit hem in de four to the floor kickdrum, maar meer nog in de house-achtige breaks en drops. Het is bovendien hartstikke leuk om naar de kijken, dat kleine spitse mannetje dat zichzelf op de borst klopt, zijn shirt uittrekt en even later zijn middelvinger opsteekt naar de bassist die dacht het shirt (zijn shirt!) aardig aan het publiek terug te geven. Het misverstand wordt beleefd hersteld. Het begon met felle frustratieliedjes, het eindigt met een grote lach en een ontroerd ‘thank you so so much!’ Ruwe bolsters met blanke pitjes.” valt verder in het verslag terug te lezen. De dankbaarheid was overduidelijk, bij zowel publiek als Talk Show zelf. Een moment van gedeelde, pure euforie.

Deel met je vrienden