01 Feb

Jesse Mac Cormack, A.A. Bondy en Rosborough bij de line-up

Vandaag hebben we zonnig nieuws voor jullie: we mogen weer drie nieuwe namen aan de line-up toevoegen. Met Jesse Mac Cormack, A.A. Bondy en Rosborough erbij begint de line-up van London Calling op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei al flink wat vorm te krijgen. 

JESSE MAC CORMACK

Voor zijn debuutalbum heeft de uit Montreal afkomstige Jesse Mac Cormack lekker eens rustig de tijd genomen. En dat bewijst maar weer eens dat geduld loont. Binnenkort wordt ‘Now’ uitgebracht via het illustere Secret City Records. Het is een werk geworden met caleidoscopische art-rock, een product van zijn verfijnde visie en zijn songwriting heeft zich dermate ontwikkeld, dat de eens ‘nieuwe held van de moderne folk’ eens leunde op invloeden uit folk- en rootsrock, doet zijn recentere werk eerder denken aan de avontuurlijke pop van Tame Impala, Talk Talk en Perfume Genius.

A.A. BONDY

Auguste Arthur “A.A.” Bondy is een Amerikaanse singer-songwriter. Hij maakt solo alternatieve folkmuziek, indie folkballads met uitstekend gitaarwerk, afgewisseld door elektronische klanken. Depressie, paranoia, uitputting, slapeloosheid, religie en dood zijn terugkerende thema’s van de eigenzinnige Bondy. Na 8 jaar radiostilte liet hij afgelopen februari weer van zich horen met het minimalistische ‘Images Of Love’, waarbij hij zijn vierde album ‘Enderness’ aankondigde.

ROSBOROUGH

Rosborough schopt graag tegen de grenzen van het singer-songwritergenre aan met zijn catchy Britpop. De Ierse muzikant laat zich inspireren door zijn idolen Jeff Buckley, Radiohead en Suede. Opgegroeid tussen de enorme platencollectie van zijn ouders, maakt hij nu een mix van cinematische soundcapes, zijn indrukwekkende stem en soms duistere melodieën. Rosborough heeft intussen al getourd met onder andere DMA’s, Seafret en Mew. Nu zal hij Paradiso solo aandoen op London Calling.

Eerder werden al onder andere Hotel Lux, Priests, Tropical Fuck Storm, Still Corners en Hand Habits bekend gemaakt. Klik hier voor de volledige line-up.

Deel met je vrienden

Leave a reply