16 May

Interviews en tips: ontdek de line-up van 24 en 25 mei

Het is bijna zover: op 24 en 25 mei maken 31 bands hun opwachting in Paradiso tijdens London Calling Festival. Een mooi moment om de interviews en tips rondom de komende editie op een rij te zetten. Met zoveel opkomende artiesten op één affiche is er namelijk meer dan genoeg om te ontdekken.

Leer de line-up kennen

Meer te weten komen over de artiesten waarmee je oog in oog komt te staan tijdens het festivalweekend? Lees onze interviews met rammelende rockband Muncie Girls en dreampopduo Still Corners of met de Findlay-zusjes over hun psychedelische rockband Stonefield. Ook spraken we met popsensatie G Flip over haar muziek, haar tour en de keer dat ze in haar broek plaste bij een concert van HAIM. Daarnaast is het interview van Pitchfork met Priests een aanrader om eens goed voor te gaan zitten.

Hoogtepunten The Great Escape op London Calling

Het jaarlijkse showcasefestival The Great Escape in Brighton is voor opkomende bands hét moment om zichzelf op de kaart te zetten. Ook veel London Calling-acts wisten op te vallen. Zo maakten CHAI en Pottery grote indruk op de verslaggevers van 3voor12, werden Ohtis en Just Mustard getipt door The Independent en viel de naam Emerson Snowe opvallend vaak bij de blogs.

Eerste hulp bij inluisteren- en kijken

Van Brexit-pubrock en Ierse shoegaze tot dansbare J-pop met synths en gitaren: beluister de Spotify-playlist met onder meer Hotel Lux, Still Corners, Priests en A. A. Bondy om alvast in de stemming te komen. Op visueel gebied hebben de bands van het affiche overigens ook veel te bieden, onderstaande video’s zijn zeker de moeite van het bekijken waard.


Bekijk het blokkenschema om te zien wie op welke dag speelt. Heb je één favoriete dag? Dan kun je direct een dagticket bestellen. Vind je beide dagen geweldig? Koop dan een Indiestadpas 2019.

Foto: Bibian Bingen

Deel met je vrienden

Leave a reply