14 Nov

Eerste namen London Calling mei 2019

Ruim twee weken na de vorige editie van London Calling kunnen we de eerste drie artiesten voor de mei-editie van 2019 bekendmaken. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei staan in ieder geval The Howl & The Hum, Gently Tender en Penelope Isles in Paradiso. Weekendtickets in de vorm van de Indiestadpas 2019 zijn al verkrijgbaar via Ticketmaster. Om met je Indiestadpas 2019 naar London Calling te gaan is aanmelden verplicht. 

The Howl & The Hum

Een van de absolute hoogtepunten van de afgelopen London Calling editie was het optreden van The Howl & The Hum in de kleine zaal. Zonder twijfel is de band opnieuw geboekt om deze keer hun talent aan de grote zaal te laten zien. Goed nieuws dus voor iedereen die zich niet de zaal in kon wurmen of niet op London Calling was. Deze band moet je simpelweg live gezien hebben.Een van de absolute hoogtepunten van de afgelopen London Calling editie was het optreden van The Howl & The Hum in de kleine zaal. Zonder twijfel is de band opnieuw geboekt om deze keer hun talent aan de grote zaal te laten zien. Goed nieuws dus voor iedereen die zich niet de zaal in kon wurmen of niet op London Calling was. Deze band moet je simpelweg live gezien hebben.

Gently Tender

Gently Tender bestaat uit Sam Fryer, Pete Mayhew en Will Doyle van wijlen Palma Violets en Celia Archer en Adam Brown van The Big Moon. De bandnaam komt van een liedje van The Incredible String Band en verwijst naar de invloeden die gehaald worden uit oude soul en folk platen. Daar voegen ze zelf een gezonde hoeveelheid psychedelische pop uit de sixties en seventies aan toe. Luister maar eens naar het verdomd fijne ‘2 Chords Good’ dat doet denken aan bands als Spiritualized, The Animals en Kevin Ayers

Penelope Isles

Penelope Isles is de band rondom broer Jack en zus Lily Wolter. Met ambient waves en fuzzy gitaren creëren ze melodieuze popliedjes met harmonieuze samenzang. Dat klinkt op papier misschien wat zoetgevooisd, maar dat is het allerminst. Jack en Lily produceren alles zelf en hebben en gezonde lo-fi benadering tijdens het opnemen. Op het podium fungeert Penelope Isles als viertal en geven ze hypnotiserende, meeslepende optredens. Dit deden ze onder meer als support voor The Magic Numbers, British Sea Power en Lost Horizons. In 2019 verschijnt het debuutalbum via het gerenommeerde platenlabel Bella Union.

 

Deel met je vrienden

Leave a reply