19 Dec

Anemone, Body Type, Tomberlin en meer voor de mei-editie

Het is nog geen kerst, maar we hebben wel al een cadeau voor je: nieuwe namen voor de mei-editie van 2019. Eerder werd al bekend gemaakt dat The Howl & The Hum, Gently Tender, Weakened Friends en Penelope Isles erbij zijn in mei. Ook Anemone, Body Type, Tomberlin, Muncie Girls en Hotel Lux hebben bevestigd dat ze in Paradiso langskomen op 24 en 25 mei 2019. Weekendtickets in de vorm van de Indiestadpas 2019 zijn al verkrijgbaar via Ticketmaster. Om met je Indiestadpas 2019 naar London Calling te gaan is aanmelden verplicht. Er zijn vanaf nu ook dagkaarten te koop.

Anemone

Achter de naam Anemone gaat de Canadese Chloé Soldevila schuil. De jonge zangers vond in de zomer van 2016 haar muzikale vorm dankzij artiesten als Laetitia Sadier en Trish Keenan. Ook werd ze geïnspireerd door psychedelische muziek uit de jaren ’70, alternatieve dance uit de jaren ’90, synthpop, krautrock en italo-disco. Het resulteert in hypnotiserende, zowel Engelstalige als Franstalige pop met catchy hooks, die op het podium gespeeld wordt met vier extra muzikanten.

Tomberlin

Op debuutalbum ‘At Weddings’ schrijft Sarah Beth Tomberlin met de helderheid en wijsheid van een artieste die niet klinkt alsof ze pas net 23 jaar oud is. Net als Julien Baker en Sufjan Stevens heeft ze de gave om haar persoonlijke gedachten en gevoelens om te zetten in eerlijke en herkenbare teksten. Ze groeide op in een sterk religieuze omgeving als dochter van een baptistenpastoor en merkte dat ze op een gegeven moment niet alleen haar geloof in twijfel trok, maar ook haar identiteit, haar doel en plaats in de wereld. Dit hoor je allemaal terug in de rustige folkmelodieën, die je nog een tijdje blijven achtervolgen.

Hotel Lux

Deze vijf jonge gasten uit Portsmouth zorgen onder de naam Hotel Lux voor een licht in sombere, Britse tijden. Ze geven aan niet geïnspireerd te worden door andere bands, maar door hun omgeving en de Brexit. Hun muziek klinkt zoals het voelt om in de jaren ’70 te roken in pubs met een stevig glas Guinness in je hand. Ze maken een creatieve mix van post-punk, ska en pubrock . Terwijl hun vrienden van Shame en HMLTD een steeds groter publiek bereiken, is Hotel Lux klaar om met hun creatieve mix van post-punk, ska en pubrock de beste nieuwe cultband van de Londense scene te worden.

Body Type

Cecil, Sophie, Georgia en Annabel zijn de vier dames die deel uitmaken van Body Type, een dream team dat vecht voor vrouwelijke representatie in de muziekscène. Hoewel het moeilijk te geloven is dat de unieke lo-fi, garagerockgeluiden slechts iets minder dan een jaar geleden samenkwamen, heeft dit gezellige viertal dit jaar met gierende banden hun debuutalbum uitgebracht. De muziek die ze maken, beïnvloed door Deerhunter, Good Morning en DIIV, kwam voort uit nachtelijke jamsessies en improvisatie op het podium. Samen zetten ze even eigenhandig girl bands terug op de kaart.

Muncie Girls

Front-vrouw Lande Hekt heeft een talent voor het schrijven van heel persoonlijke teksten waarin men zich kan herkennen. Ook kaart Hekt graag politieke issues aan die voorkomen in het dagelijks leven van de Muncie Girls. De rest van de line-up van de band bestaat uit gitarist Dean McMullen en drummer Luke Ellis. Al vroeg trad de band op in dive-bars en klommen ze naar de top met headline tours en grote festivals zoals Glastonbury en Reading & Leeds. Hiernaast hebben ze de VK en Europa flink doorkruist en traden ze op op SXSW in de Verenigde Staten.

 

Deel met je vrienden

Leave a reply