LONDON CALLING PRE-PARTY

20 MEI IN PARADISO NOORD

Een week voordat London Calling losbarst in Paradiso kun je in Paradiso Noord alvast warmdraaien met de talentvolle acts Jay Som en Alma. Je kunt gratis naar binnen op vertoon van je passepartout voor London Calling op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei.

AANMELDEN & DELEN

Laat je vrienden weten dat je gaat en nodig ze uit via het Facebook event.

LINE-UP ZATERDAG 20 MEI

ALMA

De pas 21-jarige ALMA is een rijzende popster in Finland en inmiddels ver daarbuiten. Ze heeft alle ingrediënten om nog veel groter te worden: bizarre stijl, attitude, innovatieve teksten, aanstekelijke poplijntjes en een stemgeluid die je niet snel gaat vergeten. ALMA is niet bang om klassieke pop te mixen met elementen van rap, ouderwetse soul en urban beats. Haar singles ‘Dye My Hair’ en ‘Karma’ werden samen al meer dan 50 miljoen keer beluisterd op Spotify en benadrukken de opkomst van deze jonge ster in wording.

Jay Som

JAY SOM

Melina Duterte is een multi-instrumentalist uit San Francisco die optreedt onder de naam Jay Som. Haar eerste album ‘Turn Into’ is een compilatie van slaapkameropnames, waarop ze alle instrumenten zelf heeft bespeeld. Fuzzy droompop die direct kon rekenen op een 8.2 van Pitchfork. In 2017 volgt haar volwaardige album ‘Everybody Works’ waarop ze wederom ieder geluid zelf heeft geproduceerd; van lo-fi rock naar energieke punk, elektronische folk en zwoele alt-funk met steevast autobiografische, poëtische teksten. Dit wordt het jaar voor Jay Som.

MIDDLE KIDS

Dit indie pop trio uit Australië kwam uit het niets met hun eerste single Edge of Town. Toen Elton John zichzelf bestempelde fan te zijn van de band, hij ze op zijn Beats 1 radioshow draaide en in z’n Spotify lijstje zette, gebeurde de rest vanzelf.
Middle Kids hebben dit jaar door de VS getourd met Cold War Kids, op SXSW gestaan en zullen nu ons land aandoen voor een speciaal optreden tijdens de London Calling pre-party op 20 mei aanstaande in Paradiso.

CHARLOTTE DAY WILSON

De clip bij het nummer “Work” van deze dame werd opeens als tribute gebombardeerd tijdens de Women’s March in Amerika. De 24-jarige zangeres, producer en multi-instrumentalist Charlotte Day Wilson wordt nu al getipt om door te gaan breken. Ze deed ook al mee op de single “In Your Eyes” van BADBADNOTGOOD, stond in het voorprogramma van Local Natives in de VS en nu staat ze op onze London Calling Pre-party. Hou haar in de gaten!