Superorganism

Zaterdag

SUPERORGANISM

Speelt op zaterdag

In januari dit jaar verscheen het heerlijk harde popnummer ‘Something For Your M.I.N.D. op de streamingdiensten. Binnen een paar dagen kwam het liedje terecht in Spotify’s belangrijke New Music Friday playlist wat zorgde voor miljoenen streams en de aandacht trok van Frank Ocean en Ezra Koenig (Vampire Weekend). Maar Superorganism, de supergroep achter het nummer, bleef een volstrekt onbekende. Geen social media aanwezigheid of ook maar een foto ergens te bekennen.  

Het bleek allemaal geen uitgedokterd plan, maar meer een samenloop van omstandigheden. Het achtkoppige collectief “ontmoette” elkaar op een muziekforum waar nummers naar elkaar gestuurd werden over meerdere landsgrenzen heen. Door het onmogelijke bereik kon er weinig afgestemd worden tot ze allemaal in een 4 kamer appartement in oost Londen gingen wonen. Vanuit hun kamers sturen ze nu nog steeds bestanden naar elkaar toe.

De eerste single, “Something For Your Mind”, is inmiddels weer te beluisteren na eerst verwijderd te zijn door onrechtmatig gebruik van een sample. De tweede, “It’s All Good” is gewoon nu beschikbaar en te beluisteren met daarnaast nog een single op Spotify. Beide klinken als een super fris mengsel tussen Beck, Pavement en Ween, maar dan door een Brian Eno filtertje gegooid. De nummers bevatten o.a: luchtverfrissers, referenties naar blijven liggen in bed, gebroken geesten, regen en hele catchy rifjes!

Luister maar…

Bron: Noisey