� London Calling haalt eigenhandig Friends en Caged Animals naar Nederland at London Calling � London Calling
London Calling haalt eigenhandig Friends en Caged Animals naar Nederland

Soms komt er muziek langs op het London Calling kantoor dat iedereen daar helemaal ondersteboven van is en deze bands koste wat het kost op het festival wil hebben. Friends en Caged Animals zijn van dit soort bands. Allebei uit Amerika en niet van plan om in november naar Europa te komen. Maar de onweerstaanbare muziek  heeft London Calling doen besluiten om beide bands eigenhandig naar Paradiso te halen.

Friends

De indiescene in Brooklyn stroomt over. Vampire Weekend, Yeasayer, The Pains of Being Pure At Heart en Grizzly Bear gaven al het juiste voorbeeld, maar nu is er een nieuwe hype: Friends. Net zoals Girls zijn Friends ook heel moeilijk te vinden op het internet maar bij deze blogfavoriet lijkt dat geen probleem. De band werd door Pitchfork al de “groovende versie van Lykke Li” genoemd, terwijl The Guardian de muziek vergeleek met Neneh Cherry die postpunk is gaan maken. De muziek van Friends heeft iets spontaans en losjes, waarschijnlijk omdat de band nog nauwelijks een halfjaar samen is. Een ding is zeker: zangeres Samantha Urbani en haar vier bandleden gaan dezelfde succesvolle route tegemoet als hun bekende stadsgenoten.

Caged Animals

New Jersey’s Vincent Cacchione liet zijn band Soft Black voor wat het was en startte het hobbyproject Caged Animals, niet wetende dat dit de start was van een groots muzikaal avontuur. Cacchione laat met zijn band Caged Animals (inmiddels bestaande uit zijn vrouw, zus en zijn beste vriend) zwoele emotionele indiepop horen met een geniaal electronisch randje. Zijn muziek heeft iets weg van Beck en soms zelfs het volle geluid van Animal Collective, maar Cacchione legt meer de nadruk op melodie en tekst. Zo ontstaan onweerstaanbare ballads en krachtige doo-wop geïnspireerde popliedjes. Het debuutalbum van Caged Animals heet ‘Eat Your Own’ en wordt enkele dagen na London Calling uitgebracht.

  • Meld je nu aan!


    Aanmelden
    Afmelden