� opwarmen met… archive at London Calling � London Calling
London Calling tipt: Eleanor Friedberger (Fiery Furnaces) in Paradiso

Op maandag 3 oktober komen heel wat leuke bandjes naar Paradiso, te weten Noah & The Whale, Crystal Antlers, Alessi’s Ark en Eleanor Friedberger. Graag lichten we deze laatste even uit als tip van de week!

Eleanor Friedberger (geboren op 2 september 1976, in Oak Park, Illinois, USA) bracht in 2003 samen met haar broer Matthew Friedberger de eerste plaat uit van The Fiery Furnaces: ‘Gallowsbird’s Bark’. De band, met het duo als middelpunt, viel op met zijn onweerstaanbaar rusteloze indierock. Gedurende de zes albums die op het debuut volgden, was het vooral Matthew die het songschrijven voor zijn rekening nam, terwijl Eleanor veel van de vocalen verzorgde. Dat Eleanor naast een veelzijdig muzikant zelf ook een begenadigd songschrijver is, blijkt uit de liedjes die ze in de loop van de tijd schreef en samenvoegde op haar debuutalbum ‘Last Summer’ datafgelopen voorjaar uitkwam en lovend werd ontvangen.

London Calling tipt: Love Inks

Op woensdag 28 september komt Love Inks naar de kleine zaal van Paradiso!

‘Less is more’ is het adagium van het trio Love Inks uit Austin, Texas. Hun muziek klinkt transparant, met kale elektronische drums, repetitieve baslijntjes, dromerige gitaarriffs en: de verleidelijke zang van Sherry LeBlanc. Hiermee ligt hun minimalistisch pop in de lijn van bands als The XX en Warpaint. Dit voorjaar bracht Love Inks hun debuutalbum ‘E.S.P.’ uit.

Wil je kans maken op een kaartje voor Love Inks? Ga dan naar het Paradiso Facebook event van deze show en geef aan dat je aanwezig bent. Je ontvangt dan spoedig bericht of je hebt gewonnen!

Opwarmen met…Cloud Nothings
Cloud Nothings (foto: Graeme Flegenheimer)

Cloud Nothings (foto: Graeme Flegenheimer)

Muziekmagazine OOR noemde Dylan Baldi, de jongeman achter de Amerikaanse garagepopband Cloud Nothings, ‘een wonderkind’. In diezelfde recensie van het titelloze eerste album van de band had OOR het over ‘een briljante rammelplaat’. In een half uur jagen Baldi en vrinden er elf liedjes doorheen. Daar kunnen we ons goed in vinden, reden te meer Cloud Nothings te vragen voor London Calling. Voordat hij op de planken staat legden we hem eerst nog enkele vragen voor.

 

Wat is de beste beschrijving van jullie muziek die je ooit gehoord hebt?
“Iemand noemde me ooit een ‘garage pop pup’”.

Wat is de belangrijkste eis op jullie rider (wenslijst van de band, die naar de zaal wordt gestuurd voor een optreden)?
“Eh nou, onze rider is erg kort…waarschijnlijk alleen water.”

Ik ga het podium niet op voor ik…
“…naar Andrew WK heb geluisterd.”

Welk door jezelf gegeven optreden zal je nooit meer vergeten, en waarom?
”Bij onze allereerste show stonden we meteen voor 400 mensen, dus dat was wel een te gekke manier om van start te gaan met Cloud Nothings.”

Als je een nummer op London Calling van The Clash zou coveren, welke zou dat dan zijn?
“Lost In The Supermarket”

London Calling vindt plaats in Paradiso, een voormalige kerk. Het podium is waar vroeger het altaar was. Wat is het vreemdste dat jij ooit op het podium hebt gezegd?
“Een hoop. Ik ben de tel kwijt van alle keren dat ik domme, vage dingen heb gezegd op het podium. Geen idee wat ik allemaal geroepen heb in de loop der tijd.”

Wat is het eerste dat je te binnen schiet als je denkt aan Amsterdam?
“Het Red Light District…dat is echt een vreemde plek.”

Wat zal het publiek over Cloud Nothings zeggen na het optreden?
“Al hun liedjes klinken hetzelfde.”

 

Welke band behalve je eigen band moeten mensen gaan kijken op het festival?
The Fresh & Onlys – that band just rules.”

http://www.myspace.com/cloudnothings

« Previous Entries
  • Meld je nu aan!


    Aanmelden
    Afmelden