� nieuws archive at London Calling � London Calling
London Calling ook naar de Tolhuistuinzaal op 7 en 8 mei én nieuwe namen

Echt opwarmen voor de lente-editie van London Calling op 9 en 10 mei in Paradiso? Dat kun je twee avonden lang in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord doen, waar je dit jaar in de Tolhuistuinzaal (binnen dus) nog meer bands kan kijken. Het reguliere programma raakte zo overvol dat er wel twee dagen bij moesten. London Calling in de Tolhuistuin biedt op woensdagavond 7 mei en donderdagavond 8 mei een divers programma aan met vernieuwende en veelbelovende indie- en electropop. Glass Animals, Sivu en Happyness zijn al bevestigd. Voor 9 en 10 mei in Paradiso zijn The Bohicas, The Trouble With Templeton, Teleman en Ryan Keen aan het programma toegevoegd.

Net zoals vorig jaar verhuist London Calling nog vóór de officiële editie van het festival op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei eventjes naar Amsterdam-Noord: in de splinternieuwe Tolhuistuinzaal – die op dat moment pas een week open is – wordt een extra editie van het festival gehouden met een divers en avondvullend programma. Nu al zijn Glass Animals, Sivu en Happyness bevestigd. Daar komen snel meer namen bij.

De voorverkoop begint op zaterdag 15 maart, deuren openen om 18:30u en een dagkaartje kost € 12,50 incl. daglidmaatschap, excl. servicekosten. Voor de die-hards zijn er voordelige passepartouts voor alle vier de dagen London Calling a € 45 excl. lidmaatschap en servicekosten.

facebook-omslag-tolhuistuin502

Theophilus London verhuist van London Calling naar Indiestad

Opgelet voor een programmawijziging: de New Yorkse rapper en producer Theophilus London heeft zijn touragenda overhoop gegooid. Zijn optreden op London Calling op zaterdag 19 mei heeft hij daarom helaas afgezegd, maar in plaats hiervan speelt hij tijdens Indiestad op maandag 21 mei alsnog in Paradiso, voor het optreden van zijn stadsgenoten van The Hundred In The Hands. Voor Londons show én The Hundred In The Hands gaan zaterdag tickets à 10 euro in de voorverkoop.

London Calling-gangers die zich op zijn set hadden verheugd staan gelukkig niet meteen in de kou: de eerste twintig mensen die een kaartje voor London Calling hebben en mailen naar prijsvraag[at]paradiso.nl, mogen op de gastenlijst voor Theophilus London! Stuur dan wel de code mee die tussen de sterretjes bij de barcode van je London Calling-kaartje staat. De twintig gelukkigen krijgen een bevestiging per mail.

Dog Is Dead komt naar London Calling!

Er is weer een geweldige naam toegevoegd aan het affiche van zaterdag 12 november: Dog Is Dead! Hiermee is de line-up bijna compleet.. Nog maar 1 naam te gaan! Houd deze site in de gaten voor de laatste updates.

De vijf skatekids van Dog Is Dead zijn nog niet eens twintig, maar worden nu al in een adem genoemd met Local Natives, Mumford & Sons en Mystery Jets. De muziek omschrijven ze zelf als “opwekkende pop en folk voor jazzjunkies”, waarbij ze zich bovendien van honderden andere bands onderscheiden door de prachtige meerstemmige vocalen. Ook de toevoeging van een saxofoon zorgt voor een verbluffend, nieuw geluid. Het vijftal uit Nottingham luisterde zelf veel naar Fleet Foxes en Paul Simon en weet die elementen perfect te mixen op het handjevol uitgebrachte songs.

« Previous Entries
  • Meld je nu aan!


    Aanmelden
    Afmelden